Recenzie anasozu.com
hero_mask
 • țara
  Republica Moldova
 • anul
  2014
 • tip site
  Portal informațional
 • compania
  Ana Sozu
 • CMS
  WordPress

Site-ul celui mai mare portal de știri din Republica Moldova în limba găgăuză, creat cu suportul Ambasadei Republicii Turce în Republica Moldova

Sarcini de proiectare

În cazul acestui proiect drept sarcină a fost elaborarea unui design în baza celui deja existent a versiunii tipărite. A fost necesară crearea unei interfețe cât mai asemănătoare cu cea a ziarului. Compania-client de asemenea a insistat ca gama de culori să fie aceeași ca și a versiunii tipărite, era necesar și păstrarea stilului de redare a informației în blocuri geometrice, conform metodelor de jurnalism a versiunii tipărite.

Sarcini de funcționalitate

În momentul încărcării fotografiilor, acestea imediat își schimbă forma și rezoluția, era necesar ca acestea să se adaptează automat la standardele site-ului.
Ultimele știri trebuia să se afișează pe o bandă dinamică, cea mai importantă noutate și blocul informațional principal era necesar să se reflecte în ordine cronologică inversă și noutățile mai vechi trebuiau plasate automat în arhivă.

Soluții de proiectare

Echipa WebUs a îndeplinit toate cerințele clientului. Astfel, stilul de afișare și aspectul exterior al site-ului aveau multe similarități cu stilul versiunii tipărite. A fost utilizată aceeași gamă de culori ca și a publicației, pe suport de hârtie. De asemenea, pentru a crea o imagine similară versiunii de tipar a publicației, au fost amplasate blocurile informaționale în ordinea clasică a ziarului.

Soluții de funcționalitate

Experții WebUs au creat o funcționalitate unică pentru standardizarea  tuturor materialelor text, audio și video, pentru o afișare cât se poate de similară cu versiunea tipărită a publicației. Un exemplu concludent ce demonstrează prorpietățile unice ale funcționalității integrate, este adaptarea imaginilor de orice mărime, la standardul imaginilor publicației. De asemenea, printre proprietățile unice ale funcționalității se numără și banda activă, ce afișează ultimele noutăți, precum și un bloc informațional după modelul agențiilor mondiale de presă.

De asemenea, a fost integrată  o funcționalitate ce permite arhivarea noutăților în ordine cronologică inversă.

SERVICII SUPLIMENTARE

Crossbrowsering – posibilitatea de funcționare și afișare corectă a site-ului pe toate browserele populare (Chrome, IE, Opera, Mozilla Firefox, Safari).

Adaptabilitate – afișarea corectă a site-ului pe diferite dispozitive: de la ecranele mici ale telefoanelor mobile, pînă la monitoarele de înaltă rezoluție. Site-ul se adaptază automat la mărimea dispozitivului utilizat, și, astfel este exclusă necesitatea de a crea un site separat pentru telefoanele mobile.

Testare Live
Prima pagină
Noutăți
Faceti scroll
Proiecte similare
Gs1md.org
Gs1md.org

Site-ul oficial al reprezentanței Organizației Internaționale de Identificare Automată în Republica Moldova - GS1. Un proiect ce îmbină diverse soluții funcționale

Continuare...
Policolor.md
Policolor.md

Site-ul oficial al tipografiei Policolor. Un proiect care îmbină soluții funcționale și de design

Continuare...
Vezi toate lucrarile
Todur Zanet
Redactor-Șef


Povestiți-ne despre afacerea Dvs…
Ediția periodică Ana Sozu este primul ziar în limba găgăuză, înființat în anul 1988. Tirajul maxim a constituit - 76 000 exemplare. Ziarul nostru îtotdeauna a fost un factor de dezvoltare a limbii găgăuze, a clurii, literaturii, artei și a tuturor aspectelor, care vizează partea găgăuză.

Cum a fost site-ul Dvs înainte de WebUs?
Da, am avut site-ul nostru, însă după 7-8 ani de exploatare, acesta nu mai corespundea tuturor cerințelor actuale.

Ce impresii aveți față de colaborarea cu WebUs?
Colaborarea cu WebUs? Ne-am dorit un site modern și am primit de la WebUs o lucrare foarte bună, foarte reușită, care relevă combinații corecte de culori, dimensiuni corecte la blocurile site-ului și a fotografiilor.

Ce impact a avut noul website asupra business-ului Dvs?
Din păcate numărul de abonați scade din cauza site-ului. Pentru ce să te abonezi, dacă este disponibilă versiunea electronică a ziarului?

Ați recomanda partenerilor Dvs o colaborare cu WebUs?
Dacă azi aș avea nevoie de un alt site, cu siguranță că aș apela din nou la experții WebUs, pentru că colaborarea cu mine și cu ediția periodică Ana Sozu mi-a lăsat doar impresii plăcute. De aceea, eu personal aș conlucra iarăși cu WebUs.

index-skills-icon2 index-skills-icon3