Recenzie Caritas.md
hero_mask
 • țara
  Vatican
 • anul
  2014
 • tip site
  Site corporativ
 • compania
  Caritas Internationalis
 • CMS
  WordPress

Site-ul oficial al reprezentanței fondului de binefacere Caritas, cu posibilitatea de a efectua donații online și sistem de internet acquiring integrat

Sarcini de proiectare

Elaborarea unui stil original bazat pe designul site-urilor reprezentanțelor din alte țări, ținându-se cont de activitatea fundației: binefacere. Era necesară crearea unui aspect exterior simplu, dar modern, în nuanțe neutre, ce nu distrage atenția utilizatorilor de la activitatea fundației.

Sarcini de funcționalitate

Condiția de bază era crearea unui site cu funcționalități simple, ușor de administrat și facile în utilizare. De asemenea, a fost necesară integrarea sistemului de plăți on-line, pentru a oferi posibilitatea vizitatorilor de-a efectua donații direct de pe site.

Soluții de proiectare

Site-ul deține un sistem de navigare simplu – în strictă conformitate cu cerințele clientului, fiind adaptat pentru utilizatorii de orice nivel.

În procesul de creare a machetei de design, au fost luate în calcul nu doar cerințele cloientului, ci și ultimele tendințe în materie de design web.

Corespunzător stilului organizației, a fost elaborat designul ce se încadrează în aspectul exterior general. Culorile neutre permite utilizatorilor să-și focuseze atenția pe elementele importante: activitate, noutăți și posibilitățile organizației în țara noastră.

De asemenea, a fost adaptat și actualizat conținul grafic în conformitate cu realitățile din Republica Moldova.

Soluții de funcționalitate

Experții WebUs au elaborat un panou de administrare simplu, pentru moderarea materialelor de pe site, de către compania client.

Una din soluțiile funcționale pentru acest site a fost conectarea la serviciile de internet-acquiring: posibilitatea de a efectua donații prin intermediul cardurilor bancare, direct de pe site.

SERVICII SUPLIMENTARE

Crossbrowsering – posibilitatea de funcționare și afișare corectă a site-ului pe toate browserele populare (Chrome, IE, Opera, Mozilla Firefox, Safari).

Adaptivitate – afișarea corectă a site-ului pe diferite dispozitive: de la ecranele mici ale telefoanelor mobile, pînă la monitoarele de înaltă rezoluție. Site-ul se adaptază automat la mărimea dispozitivului utilizat, și, astfel este exclusă necesitatea de a crea un site separat pentru telefoanele mobile.

Testare Live
Prima pagină
Noutăți
Parteneri
Donații
Faceti scroll
Proiecte similare
Rogob.md
Rogob.md

Site-ul oficial al uneia dintre cele ma mari înterprinderi de procesare și comercializare a produselor din carne din Republica Moldova – Rogob. Un proiect cu numeroase soluții creative de design și funcționalitate

Continuare...
British World Charity
British World Charity

Site oficial al agenției britanice de binefacere British World Charity, creat pentru relevarea activității și a filosofiei sale — ajutor altruist celor mai puțin norocoși ca noi

Continuare...
Vezi toate lucrarile
Otilia Sîrbu
Director Caritas Moldova

Povestiți-ne despre organizația Dvs...
Fondul de binefacere Caritas Moldova este un departament al bisericii romano-catolice. Anul trecut am aniversat 20 de ani de activitate în Republica Moldova. Caritas Moldova este o parte a confederației globale Caritas Internationalis, ce cuprinde 7 regiuni ale lumii, inclusiv cea Europeană. Activitatea noastră cuprinde programe de asistență socială și dezvoltare a comunității catolice din Republica Moldova. Lucrăm foarte mult cu persoanele social-vulnerabile, iar în acest sens suntem asistați de voluntari.

Cum a fost site-ul Dvs înainte de WebUs?
Site-ul pe care l-am avut până la WebUs era mult mai simplu, făcut cu mulți ani în urmă. De aceea, nici versiunea lui tehnică nu poate fi comparată cu cea de astăzi. Practic, erau 3 site-uri adunate în unul singur, cu funcții foarte simple și reduse la ora respectivă.

Ce impresii aveți față de colaborarea cu WebUs?
A fost o colaborare destul de bună și pot spune că echipa WebUs a adăgat la proiectul nostru inițial foarte multe idei. De exemplu, recomandau strategii de marketing și de design, la care noi nu ne gândisem. Ei au făcut o analiză de piață și în baza acesteia au îmbunătățit proiectul nostru.

Ce impact a avut noul site asupra organizației Dvs?
De fapt, au fost introduse pe noul site multe funcționalități interactive, gen: donații on-line, formulare pentru beneficiari, pentru persoane ce au nevoie de ajutor și pentru persoane ce pot oferi ajutor și pot face donații. La fel, am dezvolatat împreună cu banca și WebUs un sistem de plăți on-line, fiind iarăși un instrument ușor de administrat.

Ați recomanda partenerilor Dvs o colaborare cu WebUs?
Eu cred că atitudinea echipei de la WebUs eeste una foarte constructivă. Ei întotdeauna găsesc soluții. De aceea, cu mare drag recomand echipa WebUs altor parteneri de-a noștri.

index-skills-icon2 index-skills-icon3