hero_mask
 • țara
  Republica Moldova
 • anul
  2015
 • tip site
  E-commerce
 • compania
  SweetsFlav SRL
 • CMS
  OpenCart

Magazin on-line al brand-shop-ului japonez de deserturi Motiko în Republica Moldova – un exemplu de succes în combinarea stilului minimalist și a funcționalităților complexe

Sarcini de proiectare

Compania client a insistat ca conceptul viitorului magazin on-line să aibă la bază un design în stil japonez. Respectiv, pentru acest proiect a fost necesar elaborarea unui aspect ultramodern, în stil minimalist. Designul viitorului magazin on-line trebuie să reflecte asocieri cu estetica japoneză, având în vedere că au fost utilizate combinații de florile deschise în calitatea elementelor atașate meniurilor, cât și celor grafice. Interfața site-ului trebuia să fie una clară: amplasarea blocurilor infromaționale să fie logică, rațională și confortabilă.

Sarcini de funcționalitate

Pe lângă funcționalitățile standard ale magazinelor on-line, a fost necesară integrarea unor soluții funcționale complexe. Printre acestea se numără: crearea și realizarea unui sistem de calculcare a punctelor promoționale atât a cumpărătorilor fizici, cât și a celor a din spațiu virtual. De asemenea, a fost nececar conceperea unui sistem de utilizare a punctelor promoționale de către utilizatorii magazinului web, pentru alte produse ale acestuia.
Cu scopul unei administrări intensive a afacerii, a fost necesară elaborarea unei funcționalități pentru transmiterea eficientă a noutăților vizitatorilor paginii create. A fost integrată posibilitatea de activare a uneia dintre cele 3 limbi disponibile pe site, cu scopul de captare cât mai largă a publicului, fiind o condiție a companiei client.

Soluții de proiectare

Echipa WebUs a elaborat un design ce întrunește elemente ale artei japoneze tradiționale, dar și moderne. A fost elaborat un design minimalsit, prin utilizarea culorilor pastelate ale stilului tradițional japonez. Alte elemente grafice sunt marcate cu roșu pentru crearea contrastului și evidențierea produselor oferite.

Elementele de interfață pentru utilizatori, sunt de asemenea create în stil minimalist. Pentru conferirea dinamicității magazinului on-line, a fost utilizată metoda parallax-scroling pentru pagini.

Designul creat se deosebește prin combinarea soluțiilor tehnice cu cele de design, ce afișează o gamă de culori deschisă în stil japonez.

Soluții de funcționalitate

Funcționalitățile site-ului au fost elaborate în conformitate cu cerințele companiei client. Pe lângă funcționalităție standard ale magazinului on-line, a fost integrat un sistem de calculare a punctelor promoționale, atât pentru clienții magazinelor fizice, cât și pentru cumpărătorii on-line.

A fost conceput și integrat în acest proiect, sistemul de utilizare a punctelor promoționale, cu ajutorul cărora utilizatorul are posibilitatea de-a achiziționa alte produse din magazinul web. În slider au fost incluse noutățile site-ului, fiind o metodă eficientă de afișare a promoțiilor și noutăților. Toate elementele slider-ului, au fost integrate în designul  general al site-ului.

De asemenea, a fost realizată cu success funcționarea site-ului în 3 limbi diferite: descrierea produselor, a categoriilor etc, care se reflectă în limba selectată de utilizator.

SERVICII SUPLIMENTARE

Crossbrowsering – posibilitatea de funcționare și afișare corectă a site-ului pe toate browserele populare (Chrome, IE, Opera, Mozilla Firefox, Safari).

Adaptabilitate – afișarea corectă a site-ului pe diferite dispozitive: de la ecranele mici ale telefoanelor mobile, pînă la monitoarele de înaltă rezoluție. Site-ul se adaptază automat la mărimea dispozitivului utilizat, și, astfel este exclusă necesitatea de a crea un site separat pentru telefoanele mobile.

Testare Live
Principala
Deserturi
Pagina produsului
Faceti scroll
Proiecte similare
Neocomputer.md
Neocomputer.md

Magazin on-line al unuia dintre cei mai mari retaileri de produse digitale din Republica Moldova - Neocomputers

Continuare...
Садыэдема.рф
Садыэдема.рф

Magazin online al rețelei comerciale, specializate în vânzarea ierburilor – СадыЭдема, cu sediul în Moscova

Continuare...
Vezi toate lucrarile
index-skills-icon2 index-skills-icon3